Azjatycki tydzień w Lidlu

Uwielbiamy ideę tygodni tematycznych w dyskontach i marketach, bo dzięki nim można spróbować nowych smaków i znaleźć produkty, których nie znamy. Naszym ulubionym jest tydzień azjatycki w Lidlu. Czekamy na niego co roku, aby uzupełnić zapasy. Jest tam wiele pysznych produktów, które przyspieszają gotowanie.

Tydzień azjatycki to co jakiś czas powtórka, więc sprawdzajcie na bieżąco oferty. Te produkty nie są złe i warto z nich korzystać w kuchni. Polecamy je z czystym sumieniem. Warto wiedzieć, że produkty mogą czasem zmieniać swój skład. Dlatego warto sprawdzać co jakiś czas.

Tydzień azjatycki, jak wspomnieliśmy, to świetna okazja do zakupu wysokiej jakości produktów z dobrym składem. Na liście znajdują się również "guilty pleasures", takie jak zupki chińskie, którym po prostu raz na jakiś czas możesz się nie oprzeć.

Co kupić podczas tygodnia azjatyckiego?

Oto produkty, które polecamy.

  • Runoland Kimchi (4 smaki, w tym jeden wegański) - bardzo smaczne kimchi z azjatyckiej kiszonej kapusty pekińskiej i dodatków. Jest pikantne i ma krótką formę. Jest też opcja wegańska.
  • Pasty azjatyckie Kanokwan - mała pojemność, wiele kolorów past curry lub azjatyckich past do zup - idealne do testów lub jeśli nie używacie ich często
  • Mrożona fasola edamame - super źródło białka, świetne chrupiące ziarenka - może służyć jako przystawka lub przekąska,
  • Pasta czosnkowa - Jeśli ktoś nie chce, aby czosnek był obrany i nie lubi smaku suszonego czosnku (to ty), może użyć tej metody
  • Mleko kokosowe - Jak wspomniałam we wstępie to od Freshony ma bardzo dobry skład i rozsądną cenę. Używajcie go w smoothie, zupach i curry, a także do lodów.
  • Sok z limonki - świetny zamiennik świeżych owoców w daniach
  • Sosy Patak's: Indyjskie smaki, dobre składniki. Wystarczy ugotować do nich ryż lub makaron
  • Gotowe makarony Udon - wystarczy zalać je gorącym płynem. Świetnie nadają się do sałatek makaronowych na zimno i do smażenia na patelni.
  • Makaron ryżowy - Szybko się gotuje i można go wykorzystać na wiele sposobów
  • Są moją winną przyjemnością!
  • Kulturowe grzyby Shiitake, które możesz wykorzystać już na samym początku.
  • Zioła tajskie - Idealne połączenie dla początkujących w smakach Azji
  • Sosy sojowe Vitasia - jasny i ciemny - mogą być używane jako przyprawa alternatywna dla soli oraz w miejsce płynnego maggi i innych podobnych przypraw.
  • Sriracha to ostry sos, który ma dodatek cukru i innych składników.
  • Majonez Sriracha to kremowa, wzbogacona majonezem, łagodniejsza wersja!

Autor

Redakcja "Tydzień Azjatycki"

tydzienazjatycki.pl