Makaron z chrupiącym chilli

Mamy dla Was idealny przepis, jeśli szukacie pysznego przepisu na makaron, znudziły Wam się tradycyjne połączenia i chcecie zaskoczyć rodzinę przy obiedzie. Jesteśmy pewni, że pokochacie przepis, którym właśnie się podzieliliśmy. Aby zjeść pysznie szybko, nie potrzebujesz zupek instant. Składniki na chrupiące chili z makaronem są zaledwie trzy i nie zawierają soli ani pieprzu. Czyż nie brzmi to zachęcająco?

Naszym najpopularniejszym pikantnym makaronem z chili jest chrupiące chili w oliwie. To prawdziwie inspirowany Azją smak w słoiku. Składa się z oleju sojowego i chili w proszku. Idealnie nadaje się do makaronu. Nadaje daniu niepowtarzalny smak i nutę pikanterii. Dzięki niemu danie jest pysznie chrupiące. Sos ostrygowy to kolejny ważny składnik, który należy dodać do dania. Sos ten jest podstawą w kuchni azjatyckiej. Ma lekko słodki, ale słony posmak.

Ten przepis na makaron z chili został zainspirowany klasycznym spaghetti z ostrą papryką, czosnkiem. My proponujemy wersję azjatycką. Jesteśmy pewni, że pokochacie ją tak samo jak my. Ten pikantny makaron przeniesie Was prosto do Azji. Takie połączenie smaków zachwyci każdego fana Orientu.

Lista zakupów:

  • 500g makaronu błyskawicznego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 2 łyżki 2 łyżki.
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Metoda przygotowania:

Postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i ugotuj makaron na patelni. Następnie podsmaż makaron w woku. Dodaj do makaronu szczyptę soli, sos ostrygowy i posiekane chili. Mieszać do momentu uzyskania jednolitego koloru. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Makaron możesz podawać jako dodatek lub jako danie główne z ulubioną potrawą.

Smacznego!

Autor

Redakcja "Tydzień Azjatycki"

tydzienazjatycki.pl