Redakcja "Tydzień Azjatycki"
tydzienazjatycki.pl
Powoli rozpoczyna się sezon na wszelkiego rodzaju przyjęcia i domówki. Na takich imprezach możesz zaserwować swoim gościom te proste i pyszne przekąski imprezowe. Są one nie tylko eleganckie, ale również świetnie smakują. Zawsze warto przygotować ich więcej, ponieważ znikają jako pierwsze. Nie zmarnują się
Nie musisz spędzać godzin w kuchni, aby przygotować smaczny posiłek dla gości. Nie oznacza to jednak, że będziesz serwować tylko chipsy i przekąski typu finger food. Od dłuższego czasu zbieram przepisy na szybkie i smaczne przekąski, które są hitem na przyjęciach. Można to zrobić za pomocą prostych bułek z szynką lub serem, doprawionych przyprawami. Możesz podać sałatkę w kilka minut, robiąc króla lub moją ulubioną sałatkę imiennika.
Możesz również przygotować różne przystawki, korzystając z poniższego przepisu. Należą do nich przystawki z tortilli i przystawki z pszczół. Ta przystawka z pomidorkami koktajlowymi i ta przystawka z krakersami są idealne dla tych, którzy lubią prostotę. Możesz również postawić na klasyki, takie jak jajka faszerowane i ślimaki z ciasta francuskiego.
Przygotowanie tych koreczków jest bardzo szybkie, zwłaszcza jeśli ktoś pomoże ci uformować kulki sera. Przekonasz się, że reszta procesu jest bardzo szybka.
Te koreczki są bardzo trwałe i mogą być przechowywane w lodówce przez kilka godzin. Mogą stać na stole przez cały wieczór. Zrób je rano przed imprezą, a następnie zacznij się do niej przygotowywać.
Ten przepis jest bardzo elastyczny i można go zmieniać na wiele sposobów. Pestki dyni można zastąpić ulubionymi orzechami lub innymi nasionami. Można również eksperymentować z rodzajem i proporcjami sera. Winogrona można również zastąpić suszonymi owocami, jabłkami, gruszkami lub ich mieszanką. Możesz stworzyć wiele kombinacji, aby zadowolić swoich gości.
Przystawki na imprezęNa początku przygotuj mieszankę serów. Wymieszaj fetę i ser pleśniowy na gładką masę. Włóż sery do lodówki na 30-60 minut.
Lekko upraż pestki dyni na patelni, a następnie grubo je posiekaj.
Z masy serowej uformuj małe kulki. Każda porcja powinna być wielkości łyżki stołowej.
Przykryj każdą serową kulkę pestkami dyni. Jesteś teraz gotowy, aby złożyć zatyczki na imprezę. Umieść okrągłego krakersa na wierzchu każdej kulki serowej, a następnie spłaszcz kulkę serową, aby utworzyć małe wgłębienie. Umieść winogrono i wykałaczkę na wierzchu. Można podawać natychmiast.
tydzienazjatycki.pl
Interesuje cię kuchnia azjatycka? Szukasz pomysłów na pyszne dania kuchni orientalnej? Chcesz dowiedzieć się gdzie kupić produktu do potraw azjatyckich? To wszystko i wiele więcej znajdziesz na portalu tydziensmaku.pl
Serdecznie zapraszamy!