Redakcja "Tydzień Azjatycki"
tydzienazjatycki.pl
Jesteście fanami kuchni azjatyckiej?
Lubisz połączenie hot & sour? Jeśli tak, to orientalne nuty nie są Ci obce. Mamy coś dla Ciebie! Posiadamy najlepsze aromatyczne i rozgrzewające dania. Azjatycka pikantna zupa może być wykorzystana na obiad, kolację lub jako danie centralne dla grupy przyjaciół. To świetna alternatywa dla tradycyjnych zup, które tak chętnie goszczą w domach na co dzień.
Sekret azjatyckiej zupy
Aromatyczny bulion jest podstawą azjatyckiej kwaśnej lub pikantnej zupy. Przygotowuje się go z autentycznymi orientalnymi przyprawami, takimi jak sos ostrygowy, sos rybny i sos sojowy.
Dodatkowe składniki do azjatyckiej zupy to:
Jeśli wolisz potrawy wegetariańskie, możesz zastąpić mięso tofu. Połączenie tych elementów sprawia, że azjatycka zupa kwaśno-korzenna to uczta dla kubków smakowych. Rosół z jajkiem, mieloną wołowiną i makaronem jest bardzo pożywny i rozgrzewający. Jest też przepyszny! Nasz przepis na azjatycką zupę z makaronem sprawi, że zapomnisz o zupie pomidorowej czy tradycyjnym rosole. Ten przepis jest idealny dla tych, którzy uwielbiają ostre smaki. Możesz ją ugotować tak, jak lubisz!
Lista zakupów:
Sposób przygotowania:
Upewnij się, że oddzielisz makaron ze słodkich ziemniaków.
Umieść mięso w osobnym garnku i zacznij je smażyć. Dodaj przecier pomidorowy i olej sambal. Wymieszaj z wodą i doprowadź do wrzenia. Doprawić sosem ostrygowym lub rybnym i sosem sojowym. Dodaj posiekane grzyby mun, pędy bambusa i paprykę konserwową. Dodać marynatę z papryki. Wmieszaj posiekaną papryczkę chili, a następnie dodaj ubite jajka.
Umieść makaron ze słodkich ziemniaków w garnku z zupą. Podawać w głębokich talerzach.
Smacznego!
tydzienazjatycki.pl
Interesuje cię kuchnia azjatycka? Szukasz pomysłów na pyszne dania kuchni orientalnej? Chcesz dowiedzieć się gdzie kupić produktu do potraw azjatyckich? To wszystko i wiele więcej znajdziesz na portalu tydziensmaku.pl
Serdecznie zapraszamy!