Koreańska zupa z pikantnym kurczakiem

Czy kuchnia koreańska kojarzy Ci się z kimchi? Jest to bardzo charakterystyczny element kuchni koreańskiej. Nie jest to jedyny przysmak spotykany na koreańskich stołach. Wiele osób ogarnia obecnie kuchnie wschodnioazjatyckie. Stworzyliśmy przepis na koreańską pikantną zupę z kurczaka, która zabierze Twoje kubki smakowe w kulinarną podróż do Korei. Jesteśmy pewni że ty kochasz je równie dużo jak my. Ja będzie zszywką na twój obiadowym stole. Ty nigdy zapominasz nasz koreański zupny przepis!

Co powinno znaleźć się w koreańskiej zupie?

Kuchnia koreańska znana jest ze swoich intensywnych i niepowtarzalnych smaków. Składa się z prostych składników, a dodatki nadają jej niepowtarzalny, oryginalny smak. Nasz przepis na pikantną zupę koreańską jest równie oryginalny, co szybki. Bazą tego przepisu jest koreańska zupa wulkaniczna. Jest ona dostępna w naszym sklepie. Ten produkt nie jest zwykłą w tradycji zupką chińską instant. Nie można jej po prostu zalać gorącą wodą. Volcano składa się z orientalnego makaronu i innych składników, takich jak aromatyczny olej i przyprawy. Przed dodaniem do potrawy mięsa lub warzyw najlepiej jest zagotować zawartość pojemnika. Dzięki temu uzyskamy pożywne, pyszne i wartościowe danie.

Poniżej przedstawiamy dokładny przepis i listę zakupów na autentyczną koreańską pikantną zupę. Wystarczy kilka minut, aby stworzyć pyszną ucztę dla Twojego podniebienia. Do dania polecamy dodać kurczaka, pak choi, kiełki fasoli mungoraz papryczki chili. Na koniec obowiązkowo świeża kolendra! Brzmi pysznie? Czy uważasz, że jest to pyszne?

Lista zakupów:

  • 1,2 litra wody
  • 2 gorące zupy o smaku kurczaka Volcano z oryginalnymi przyprawami
  • 3 łyżki oleju chili
  • 500 g filetu z kurczaka
  • 500 g kapusty pak choi
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 3 papryczki chili
  • świeża kolendra
  • 1 puszka kiełków fasoli mung

Sposób przygotowania:

Doprowadzić do wrzenia 1,2 l wody w garnku elektrycznym. Gotuj makaron z oryginalnego opakowania zupy we wrzącej wodzie przez 3 minuty. Gotuj jeszcze przez 30 sekund.

Usmażyć filet z kurczaka na patelni w oleju z chili. Zblanszować kapustę pakchoi. Po chwili skropić olejem sezamowym.

Następnie przenieś kurczaka, kapustę i papryczki chili z patelni do garnka. Na koniec dodać makaron i posiekaną świeżą kolendrę. Podawać w głębokich talerzach.

Smacznego!

Autor

Redakcja "Tydzień Azjatycki"

tydzienazjatycki.pl