Redakcja "Tydzień Azjatycki"
tydzienazjatycki.pl
Przyprawy w przepisie na krewetki w sosie imbirowym mają również działanie rozgrzewające i pobudzające krążenie. Imbir, znane chińskie kłącze zioła, jest bogate w olejki eteryczne, które sprzyjają zdrowiu (gingerol, zinferon). Roślina ta znana jest również ze swoich właściwości przeciwbólowych, przeciwzapalnych. Uważana jest za superfood, ponieważ wzmacnia odporność i poprawia koncentrację.
Przedstawiamy dziś wyjątkowe połączenie tych składników: krewetki w sosie imbirowym podane na ryżu lub makaronie
Lista zakupów:
Sposób przygotowania:
Cebulę dymkę pokroić w krążki. Korzeń imbiru należy obrać i bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki, oprócz krewetek i papryki, połączyć w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 2 minuty. Dodać krewetki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotować jeszcze przez 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub ulubionym makaronem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Smacznego!
tydzienazjatycki.pl
Interesuje cię kuchnia azjatycka? Szukasz pomysłów na pyszne dania kuchni orientalnej? Chcesz dowiedzieć się gdzie kupić produktu do potraw azjatyckich? To wszystko i wiele więcej znajdziesz na portalu tydziensmaku.pl
Serdecznie zapraszamy!