Redakcja "Tydzień Azjatycki"
tydzienazjatycki.pl
Marzysz o kurczaku w tempurze Poniżej przedstawiamy przepis! Tempura to japońska, oryginalna panierka wykonana z mąki pszennej i tapioki. Można w niej panierować warzywa i owoce morza, a także grzyby, ryby i inne potrawy. Prawdziwym hitem jest tempura z kurczaka. Korzystając z przepisu i wysokiej jakości składników, możesz przygotować pyszne, chrupiące danie.
Aby uzyskać chrupiące kawałki kurczaka, przygotuj ciasto używając lodowatej wody. Ciasto powinno być dobrze napowietrzone z dużą ilością pęcherzyków powietrza. Pamiętaj, aby pokroić kurczaka na równej wielkości kawałki. Ważne jest, aby rozgrzać olej do temperatury 170oC. Co jest lepsze od chrupiącego, aromatycznego kurczaka w tempurze? Ten przepis powie Ci wszystko!
Lista zakupów:
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i mieszamy w misce z jajkiem, mąką, solą, pieprzem i posiekaną trawą cytrynową.
Na dużej patelni podsmaż warzywa (paprykę i pieczarki, marchew, cebulę i groszek) na oleju sezamowym. Następnie dodaj do garnka bulion. Gdy mieszanka dojdzie do wrzenia dodaj sos Chilli Sriracha. Pozwól, aby całość gotowała się jeszcze przez kilka minut.
Umieść tempurę w osobnej misce. Umieść tempurę w osobnej misce i usmaż kurczaka w oleju. Aby zagęścić sos, dodaj skrobię ziemniaczaną.
Podawać z ryżem, ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posypać nasionami sezamu.
tydzienazjatycki.pl
Interesuje cię kuchnia azjatycka? Szukasz pomysłów na pyszne dania kuchni orientalnej? Chcesz dowiedzieć się gdzie kupić produktu do potraw azjatyckich? To wszystko i wiele więcej znajdziesz na portalu tydziensmaku.pl
Serdecznie zapraszamy!