Redakcja "Tydzień Azjatycki"
tydzienazjatycki.pl
Masz awersję na myśl o robieniu słodyczy na Tłusty Czwartek? To może być ciężka praca i mnóstwo naczyń do umycia. Idealnym rozwiązaniem jest zrobienie pączków z torebki. Przygotowanie masy i usmażenie pączków zajmie Ci niecały kwadrans. Nie będziesz musiał myć wielu naczyń, ponieważ nie wykorzystasz ich wszystkich.
Worek sprawia, że pączki są miękkie i puszyste. Są łatwe do wykonania i mogą je zrobić nawet osoby, które nigdy wcześniej nie robiły pączków. Są świetne na Tłusty Czwartek i zawsze wtedy, gdy odczuwasz potrzebę "czegoś słodkiego".
var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnersapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=594885&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=4680&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script;)Twaróg jest ważnym składnikiem w tym przepisie. Nie oznacza to jednak, że nie można go zastąpić żadnym innym serkiem. Dobrze sprawdzą się również inne rodzaje serków, takie jak mascarpone lub ricotta, serek homogenizowany lub serek kremowy kanapkowy. W przypadku zamienników należy jednak wziąć pod uwagę, że każdy ser ma swoje unikalne właściwości i smaki. Dlatego efekt końcowy będzie się różnił w zależności od proporcji składników.
Przy wyborze torby, w której będziemy robić pączki ważne są trzy rzeczy. Ważne jest, aby wziąć pod uwagę jej pojemność. Torba powinna być wystarczająco duża, aby pomieścić wszystkie składniki i umożliwić szybkie wyrabianie ciasta. Powinna być gruba, ponieważ cienka torba może łatwo pęknąć podczas ugniatania jajek. Dobrym pomysłem jest zamknięcie na zamek błyskawiczny. Choć nie jest ono wymagane, zwiększy bezpieczeństwo torby i sprawi, że masa nie wycieknie na zewnątrz. Jeśli Twój worek nie spełnia tych wymagań, możesz zrobić ciasto w rękawie cukierniczym.
var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnersapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=595834&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=4691&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script;)Tradycyjne pączki i faworki były smażone na smalcu ze względu na jego wysoki punkt dymienia. Dzięki temu zmniejsza się ryzyko, że zaczną się przypalać. Pączki są smażone przez znacznie krótszy czas ze względu na ich mały rozmiar. Oznacza to, że istnieje mniejsza szansa na spalanie tłuszczu. Dlatego można bezpiecznie stosować zwykły olej roślinny.
Pamiętaj, aby używać odpowiedniej ilości oleju. Do smażenia pączków należy używać głębokiego tłuszczu. Powinna być ona wystarczająca, aby mogły one pływać w tłuszczu i nie dotykać dna.
Te proste pączki z torebki nie muszą być długo smażone. Wymagają jedynie kilku minut w gorącym oleju, aby idealnie się zrumienić i upiec. Wielkość pączków określi dokładny czas, w jakim powinny być smażone. W zależności od ich wielkości trzeba je smażyć dłużej. Należy pilnować temperatury oleju. Jeśli olej będzie zbyt gorący, pączki mogą się przypalić na zewnątrz, ale w środku nie.
Pączki pakowane w torebki
Dodatkowe informacje:
Przygotuj dużą, czystą torbę z zamknięciem na zamek błyskawiczny. Umieść torbę na desce do pieczenia.
Zamknij torbę i wypuść większość powietrza. Następnie możesz zacząć energicznie ugniatać torbę przez około 5 minut. Dzięki temu wszystkie składniki zostaną dobrze połączone i stworzą jednolitą masę. Użyj szpatułki, aby wcisnąć ciasto w róg torby. Pozwól ciastu odpocząć przez około 15 minut.
W międzyczasie rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Gdy masa ostygnie, weź róg z worka i przetnij go, aby zrobić rękaw cukierniczy. Wytnij małe kawałki ciasta za pomocą nożyczek, aby umieścić je na gorącym tłuszczu. Upewnij się, że smażysz pączki małymi porcjami, aby były równomiernie złote z obu stron. Pączki z torebki odkładać na wyłożony papierem półmisek, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu.
Cukier i cynamon wymieszać razem, a następnie obtoczyć nim pączki. Najlepsze są świeże po usmażeniu.
UWAGI
#wpdevar_comment_1 span,#wpdevar_comment_1 iframe #wpdevar_comment_1 iframetydzienazjatycki.pl
Interesuje cię kuchnia azjatycka? Szukasz pomysłów na pyszne dania kuchni orientalnej? Chcesz dowiedzieć się gdzie kupić produktu do potraw azjatyckich? To wszystko i wiele więcej znajdziesz na portalu tydziensmaku.pl
Serdecznie zapraszamy!